مزاجشناسی کلید حل بسیاری از مشکلات روحی و جسمی انسان است. اگر بدن آدمی را دقیقا بررسی کنیم میبینیم که اندام های متعددی تشکیل شده و هر اندامی از سلول های خاصی ساخته شده است. هماهنگی اندام ها نیز موجب سلامتی، حیات و ادامه ی آن می شود. به اصطلاح حکما بدن انسان از عناصر اربعه یا چهارگانه تشکیل شده است. از ترکیب ۴ عنصر غیرقابل تجزیه در بدن انسان، کیفیتی ایجاد میشود که به آن مزاج گفته میشود. تا از مزاج خودمان آگاه نباشیم و طبق آن رفتار نکنیم، نباید انتظار بدن و روحیهای سالم داشته باشیم.
غلظت خون عارضهای است که به دلیل عدم توازن در تولید سلولهای خونی به وجود میآید. غلظت خون به دو نوع است:1.غلظت خون اولیه 2.غلظت خون ثانویه . میزان هموگلوبین خون در زنان باید بین ۱۲ تا ۱۴ گرم در دسیلیتر و در مردان بین ۱۴ تا ۱۶ گرم در دسیلیتر باشد و اگر این عدد در زنان از ۱۶ و در مردان از ۱۸ بالاتر برود، بیماری غلظت خون محسوب میشود. بعد از سن بلوغ، وجود هورمونهایی در مردان تحریکاتی در سیستم خونسازی بدن ایجاد میکند که موجب میشود میزان غلظت خون در مردان دو گرم نسبت به زنان بالاتر رود.بیماری غلظت خون در اثر عوامل مختلفی مانند تغذیه نادرست، سبک زندگی ناصحیح، اختلالات هورمونی یا بیماری ایجاد میشود. طب سنتی برای درمان غلظت خون شیوههای بسیاری را توصیه میکند. در این مطلب علاوه بر اینکه علت، علائم غلظت خون را بررسی میکنیم و با راههای درمان غلظت خون در طب سنتی نیز آشنا میشویم.
بیشتر افرادی که مصرف کننده ی تولیدات غذایی طبیعی هستند، نگران آفتکشها، افزودنیهای شیمیایی، آنتیبیوتیکها یا باقی ماندههای شیمیایی دیگر هستند و معتقدند مواد غذایی ارگانیک سالمتر هستند. تقاضای مصرف کنندگان برای مواد غذایی طبیعی(ارگانیک) در جهان هر سال در حال رشد است.
کشاورزی ارگانیک درواقع تولید مواد غذایی بدون استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی یا اجزای اصلاح شده ژنتیکی است. غذاهای ارگانیک لزوماً کاملاً عاری از مواد شیمیایی نیستند، اما بقایای آفت کش ها به طور قابل توجهی کمتر از آنهایی است که در محصولات تولید شده با مواد شیمیایی مصنوعی یافت می شود. غذاهای ارگانیک لزوماً کاملاً عاری از مواد شیمیایی نیستند. آنها ممکن است در زمینی رشد کنند که قبلا برای تولید مواد غذایی ارگانیک استفاده نشده است و بنابراین ممکن است حاوی بقایای شیمیایی باشند. با این حال، بقایای آفتکشها در مواد غذایی ارگانیک بهطور قابلتوجهی کمتر از آنهایی است که در کشاورزی معمولی یافت میشوند - جایی که غذاها با مواد شیمیایی مصنوعی تولید میشوند.
تولیدکننده فردی عملگرا است و مسئولیت راهاندازی و توسعه کارهای تولیدی در هر رشته و زمینه کاری را برعهده میگیرد. تولید کننده، سازنده، صاحب کارخانه، مولد ثروت و ایجاد کننده محصول است و از منظر ارزش و جایگاه اجتماعی باید مورد توجه همه ی نهادها قرار بگیرد و مورد حمایت همه جانبه ی دولت قرار گیرد.
تولید اولین صنعت بشر و کلید واژه ی پیشرفت و توسعه است. تولید فقط یک فعالیت اقتصادی صرف نیست بلکه یک عملکرد ارزش آفرین و برآورده کننده نیازهای اساسی برای هر کشور است. اقتصاد کشورهای پیشرفته و تراز اول و همچنین کشورهای در حال توسعه را به حرکت در می آورد. تولید در کشورهای توسعه یافته ی صنعتی و پیشرفته که اقتصادی قوی محسوب می شوند بسیار حائز اهمیت بوده و پایه های محکمی دارد.
پوستی درخشان و سالم، اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد. منافذ باز پوست صورت یکی از دغدغههای مهم افراد خصوصا خانمهای جوان است. بعضی افراد که منافذ پوستشان باز است به اشتباه و بجای درمان ریشه ای به کرم ها و مواد آرایشی روی میاورند که نتیجه ناخوشایند و نازیبایی داشته و بمرور همین مواد آرایشی موجب وخیم تر شدن اوضاع پوست میشود. این درحالیست که با صرف صبر و حوصله میتوان راه حل ساده و کارآمدی برای رفع این مشکل و پاکسازی پوست پیدا کرد. هرچند همیشه متخصصان پوست راهکارهایی برای جوان سازی و پاکسازی پوست یا جلوگیری از پیری پوست ارائه میدهند اما حداقل برای ما ایرانیها که خودمان صاحب طب سنتی هستیم و روشهای درمانی وابسته به مواد طبیعی و گیاهان سنتی را به استفاده از مواد شیمیایی ترجیح میدهیم، هیچ درمانکنندهای قابل اعتمادتر از محصولات طبیعی نیست.
عسل خام در طول تاریخ به عنوان یک درمان استفاده شده است و دارای فواید سلامتی و مصارف پزشکی متنوعی است. حتی به عنوان درمان زخم ها استفاده می شود. بسیاری از این فواید سلامتی مخصوص عسل خام یا غیرپاستوریزه(حرارت ندیده) است. بیشتر عسلی که در فروشگاه های مواد غذایی پیدا می کنید پاستوریزه است. حرارت بالا مخمرهای موجود در عسل را از بین می برد، می تواند رنگ و بافت را بهبود بخشد، هرگونه تبلور را از بین می برد و عمر مفید را افزایش می دهد، ولی در عوض بسیاری از مواد مغذی مفید نیز در این فرآیند از بین می روند.
از آغاز زندگی بر روی زمین، نمک طبیعی عنصر ضروری مورد استفاده انسان و حیوان بوده است. نمک طبیعی حاوی مواد معدنی مورد نیاز بدن برای عملکرد صحیح است. مواد معدنی، مواد مغذی غیر آلی هستند که به شکل نمک جذب بدن می شوند. عناصر اصلی عبارتند از کلسیم، سدیم، پتاسیم، کلر، فسفر، گوگرد و منیزیم. تعدادی از عناصر کمیاب عبارتند از: آهن، فلوئور، مس، روی، کروم، ید، منگنز، کبالت و... که در نمک طبیعی وجود دارند. توانایی بدن در تعادل و مدیریت یون ها برای جلوگیری از شرایطی مانند اسپاسم عضلانی، اختلالات عصبی و آسیب مغزی ضروری است. همچنین، جلوگیری از از دست دادن یون به حفظ تعادل PH مناسب برای جلوگیری از بیماری هایی مانند سرطان کمک می کند. حفظ تعادل یونی برای اطمینان از بازسازی و رشد سلولی ضروری است. نمک طبیعی موجب حفظ تعادل یونی در بدن میشود. نمک طبیعی به دلیل توانایی آن در تنظیم فشار خون به حفظ ضربان قلب منظم کمک می کند. نمک طبیعی به رفع احتقان در ریه ها و مجاری بینی کمک می کند. مخاط، بلغم و سینوس های احتقانی را پاک می کند. نمک یک آنتی هیستامین طبیعی قوی است. در ادامه به خواص بیشتری ازنمک طبیعی میپردازیم.
خوردن سویق توسط والدین موجب قوت در فرزند و جلوگیری از کودنی، سبک مغزی و نادانی کودک میشود. خوراندن سویق به کودک جهت تقویت و رویاندن گوشت و محکم کردن استخوان او بسیار مفید است. امام صادق به فردی که از ضعف جسمی و عقلی کودک خود غمگین بود ،فرمودند:چرا سویق نمیخوری؟ خودت بخور و به همسرت نیز امر کن تا سویق بخورد زیرا گوشت می رویاند و برای شما فرزند قوی متولد میشود. همچنین ایشان میفرمایند: مصرف سویق با روغن زیتون ،گوشت میرویاند و استخوان را محکم میکند و پوست را نازک میکند و عمل همبستری را زیاد میکند.