چرا باید تولیدات غذایی طبیعی مصرف کنیم؟

بیشتر افرادی که مصرف کننده ی تولیدات غذایی طبیعی هستند، نگران آفت‌کش‌ها، افزودنی‌های شیمیایی، آنتی‌بیوتیک‌ها یا باقی مانده‌های شیمیایی دیگر هستند و معتقدند مواد غذایی ارگانیک سالم‌تر هستند. تقاضای مصرف کنندگان برای مواد غذایی طبیعی(ارگانیک) در جهان هر سال در حال رشد است. این آمار در کشوری مانند استرالیا 20 تا 30 درصد در سال میباشد و تخمین زده می شود که از هر 10 خانوار استرالیایی بیش از 6 نفر در حال حاضر غذاهای ارگانیک می خرند. محصولات محبوب عبارتند از میوه و سبزیجات، گوشت گاو، نوشیدنی های غیر الکلی، آجیل و غذاهای آماده. در ایران آمار دقیقی از مصرف مواد غذایی طبیعی در دست نیست. با اینکه کشور ظرفیت بالایی درکشاورزی و تولید محصولات طبیعی دارد ولی الگوهای اشتباه کشاورزی و صرفا با هدف سودآوری بیشتر موجب افزایش استفاده از کود و علف کش های شیمیایی شده که نتیجتا منجر به تولیداتی با کیفیت ظاهری بالاتر ولی مضر از نظر سلامت انسان، شده است. مطالعات متعددی محتوای تغذیه‌ای گیاهان ارگانیک و معمولی را مقایسه کرده‌اند این تحقیقات نشان داده است که برخی از غذاهای طبیعی دارای موارد زیر هستند:

  • سطوح نیترات پایین تر
  • سطوح ویتامین C بالاتر
  • سطوح بالاتر برخی از مواد معدنی (مانند فسفر، منیزیم و آهن)

شاید کمتر به این نکته توجه شده است که تهیه و تولید غذاهای طبیعی(ارگانیک) رفتار انسانی تر با حیوانات را ترویج می کنند و تولید همراه با اخلاق مداری را در این بخش شاهد هستیم. ضمن اینکه گوشتی بدون هورمون و آنتی بیوتیک را فراهم می کنند. همچنین برخی از مردم نگران پیامدهای دراز مدت سلامتی، اقتصادی و زیست محیطی غذاهای تراریخته هستند و برای حمایت از صنعتی که از تکنیک های تراریخته استفاده نمی کند، غذاهای طبیعی( ارگانیک) را انتخاب می کنند.

تولید غذای طبیعی(ارگانیک) برای محیط زیست بهتر است:

غذاهای طبیعی استفاده سالم تر و پایدارتر از منابع طبیعی را ترویج می کنند. روش های کشاورزی مرسوم و مدرن شامل استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی و کاشت تنها یک محصول در چند نوبت (تک کشت) است که این امر منجر به کاهش حاصلخیزی خاک و افزایش شوری و جلبک‌های سبز آبی در آبراهه‌ها در طول سالیان متمادی شده است.

کشاورزان محصولات طبیعی(ارگانیک) سعی می کنند با تنوع بخشیدن به محصولات خود، با استفاده از کنترل فیزیکی علف های هرز و کود حیوانی ، آسیب به محیط زیست را به حداقل برسانند.

امروزه غذاهای طبیعی(ارگانیک) اغلب گرانتر از غذاهای معمولی و کارخانه ای هستند. این به این دلیل است که کشاورزی طبیعی به طور کلی در مقیاس کوچکتر عمل می کند و تولید نیروی کار بیشتری دارد. همچنین، بدون علف‌کش‌ها، آفت‌کش‌ها و سایر مواد شیمیایی، عملکرد عموماً کمتر است.

ویژگی‌ های برنامه غذایی سالم

 

برخی از رژیم‌های غذایی به صورت غیر اصولی شما را از خوردن مواد غذایی مختلفی منع می‌کنند، در صورتی که بدن به تمام منابع نیاز دارد و باید به صورت متعادل از همه آن‌ها استفاده کنید. پروتئین، چربی، فیبر، ویتامنی‌ها، کربوهیدارت و مواد معدنی همگی برای سلامت بدن ضروری هستند و باید با انتخاب بهترین مواد از هر دسته به سلامت بدن خود کمک کنید. 

  • پروتئین

منبع اصلی تأمین انرژی بدن پروتئین است و برای انجام فعالیت‌های روزانه به آن نیاز داریدو البته توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه پروتئین می‌تواند برای کلیه مضر باشد و مخصوصا افرادی که درگیر بیماری‌های کلیوی هستند باید در این زمینه بسیار رعایت کنند. بدن همواره به دریافت پروتئین باکیفیت نیاز دارد، حتی در زمان پیری. پروتئین‌ها به صورت‌های مختلف حیوانی و گیاهی وجود دارند که باید مناسب‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید. 

  • چربی

چربی‌ها در دو دسته چربی‌های خوب و چربی‌های بد دسته‌بندی می‌شوند. چربی‌های بد برای بدن مضر بوده و فرد را به بیماری‌های مختلفی مبتلا می‌کنند. اما چربی‌های خوب برای بدن مفیدند و از قلب و مغز شما محافظت می‌کنند. ازجمله چربی‌های خوب، امگا3 است که برای سلامت جسمی و روانی بسیار ضروری است. 

  • فیبر

غذا‌های متنوعی وجود دارند که سرشار از فیبر هستند. این موارد ازجمله میوه، آجیل، سبزیجات، لوبیا و ... به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کمک می‌کنند. علاوه بر آن مصرف فیبر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی، سکته مغزی و دیابت را از شما دور کند. فیبر تأثیر زیادی در سیری طولانی مدت و کاهش وزن نیز دارد. 

  • کربوهیدرات

یکی دیگر از منابع مهم تأمین انرژی بدن، کربوهیدرات‌ها هستند. اما نکته مهم در این زمینه این است که باید از کربوهیدرات‌های پیچیده به جای قند و کربوهیدرات ساده استفاده کنید. نوع پیچیده در مواد غذایی مانند سبزیجات، دانه‌ها و میوه‌ها هستند. نشاسته و قند‌های طبیعی از افزایش سریع قند خون بدن جلوگیری می‌کنند. 

  • کلسیم

کلسیم برای داشتن استخوان‌هایی سالم بسیار ضروری است و بدون آن فرد دچار پوکی استخوان می‌شود. علاوه بر ان کمبود کلسیم در بدن باعث مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی و کم خوابی می‌شود. تمام افراد در هر سنی باید میزان کافی کلسیم را از طریق برنامه غذایی خود دریافت کنند. ویتأمین‌هایی مانند K و D نیز به جذب کلسیم بیشتر در بدن کمک می‌کنند. همچنین باید مواد غذایی که کلسیم بدن را تخریب کنند، از برنامه غذایی خود حذف کنید.