زیاد شنیده شده که پا قلب دوم انسان است. پاهای شما ستون بدنتان هستند. به هر حال، آنها اسب های کار بدن شما هستند که روزانه حدود 5000 قدم برمی دارند. یعنی حدود 4 کیلومتر! ناگفته نماند که پاهای شما در هر مرحله از راه باید وزن بدنتان را تحمل کنند.
علاوه بر این، آنها مدت طولانی داخل جوراب و کفش هستند و برای مدت طولانی روی آن می ایستیم. آن پاهای سخت کوش کمی بیشتر از آنچه شما با آنها رفتار می کنید، سزاوار توجه هستند. این اعضای سخت کوش چون نسبتا از دید پنهان هستند اغلب اوقات بطور کامل و صحیح رسیدگی نمیشوند و نظافت و زیبایی آنها کمتر به چشم میاید و وقتی به خود میاییم که پوست پا بسیار زمخت، ترک خورده و با آسیب های دیگر مواجهه شده. دراین مقاله به نکاتی اشاره میکنیم که برای داشت پایی سالم و زیبا به آن احتیاج دارید.
مشکلی که اغلب با آن روبرو هستند ترک پاست. پا به دلایل مختلفی از جمله خشکی پوست دچار ترک های سطحی میشود که در بعضی این ترک ها بسیار عمیق و دردناک و در موارد وخیم تر دچار خونریزی میشود. پاشنه های خشک و ترک خورده را نادیده نگیرید، زیرا با گذشت زمان ممکن است شقاق های عمیق تری ایجاد کنید که خطر عفونت را افزایش می دهد.
خبر خوب این است که برای درمان ترک پا نگران نباشید و قابل درمان هست. کرم ترک پا معمولا اولین روشی هست که به فکر هر کسی میرسد و اتفاقا اگر کرم خوب و طبیعی باشد میتواند بسیار اثربخش باشد. ولی قبل از اینکه به کرم ها بپردازیم، دلایل ایجاد ترک پا را بررسی میکنیم تا ریشه این مشکل برطرف شود.
دلایل ایجاد ترک پاشنه پا:
ممکن است پوست خشک باعث ترک پاشنه پا شود. پوست پا در قسمت پد چربی پاشنه پا بر اثر فشار وزن بدن، به طرفین منبسط می شود. اگر پوست رطوبت کافی نداشته باشد، مستعد ترک خوردن می شود.
علل دیگر عبارتند از:
- ایستادن برای مدت طولانی، به ویژه روی کفپوش های سخت
- چاقی
- کفش های پشت باز و کفش های نامناسب
- اصطکاک از پشت کفش
- هوای سرد و خشک
- ورزش های سنگین
برخی از بیماریها باعث میشوند که افراد پوست خشکی داشته باشند و خطر ترک پاشنه پا بیشتر شود. این شامل:
- قند خون بالا و گردش ضعیف خون ناشی از دیابت
- آسیب رشتههای عصبی محیطی نیز ممکن است در درک حس خشکی، ترک و درد پا اختلال ایجاد کند
- چاقی
- پسوریازیس
- اگزما
- کف پای صاف
- عفونت های قارچی
- خار پاشنه
- کم کاری تیروئید
- سندرم شوگرن
- درماتوز کف پا نوجوانان
عوامل مؤثر در بروز ترک پاشنه پا در طب سنتی:
بروز ترک پا در طب سنتی هم به عوامل زیر اشاره دارد:
- اضافه وزن و چاقی
- شستوشوی زیاد پاها
- پوشیدن کفشهای تنگ و پاشنه بلند
- تغییرات هورمونی در زنان
- پا برهنه راه رفتن
- غلبه صفرا (گرمی و خشکی) و سودا (سردی و خشکی)
- عفونتها یا بیماریهایی مانند دیابت و اختلالات تیروئیدی
- کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی
- فاکتورهای ارثی
- استفاده از شویندههای اسیدی
برای درمان ترک پا چکار کنیم؟!
قبل از رفتن به رختخواب به پاشنه های خود توجه بیشتری داشته باشید: پاهای خود را حدود 10 دقیقه در آب ولرم و صابون بشویید و خشک کنید. سپس به آرامی پاشنه های خود را با سنگ پا مالش دهید تا پوست مرده از بین برود. یک کرم سنگین مانند کرم موم عسل بلورین ترک پا را کف پا بمالید تا خوب جذب شود، اگر مایل بودید میتوانید جوراب بپوشید در غیر این صورت نیازی نیست.
چون مهمترین عامل ایجاد ترک پا خشکی پوست است، پس نیاز به یک مرطوب کننده خوب دارید که توانایی رطوبت رسانی و ترمیم پوست را در ناحیه پاشنه پا داشته باشد، همانطور که میدانید پاشنه پا پوست ضخیمی دارد پس مرطوب کننده باید قوی و موثر باشد تا به لایه های پوست نفوذ کند.
حتما تجربه استفاده از انواع مرطوب کننده رو داشتید و شاهد بودید که بعد از مدتی کارایی اولین مصرف رو ندارن و از پس خشکی پوست بر نمی آیند. این در حالیست که محصولات طبیعی چون قرابت بیشتری با طبیعیت بدن ما دارن به طبع تاثیرات بهتری در بدن ما میگذارند. مرطوب کننده های طبیعی مثل روغن های گیاهی میتوانند در شادابی پوست و پاکسازی آن بسیار موثرتر از محصولات شیمیایی عمل کنند.
روغن های مفید برای پوست:
- آرگان
- نارگیل
- بادام شیرین
- بادام تلخ
- جوانه گندم
تاثیر موم زنبور عسل بر پوست:
موم زنبور عسل حاوی ویتامین A است و باعث افزایش کلاژن در پوست و ترمیم پوست آسیب دیده میشود. همچنین موم عسل موجب نرمی و حفظ رطوبت پوست میشود که باعث بالا رفتن خاصیت ارتجاعی پوست شده و به درمان و جلوگیری از ترک های پوستی کمک زیادی میکند و همچنین بخاطر داشتن خواص ضدالتهابی وضد باکتریایی موم، از پوست محافظت میکند.
موم زنبور عسل ضد حساسیت بوده و با خاصیت مرطوب کنندگی یک درمان ساده، طبیعی و موثر برای درمان خشکی و اگزامای پوستی میباشد.
حبس کردن رطوبت در پوست از مهمترین خواص موم زنبور عسل میباشد که این خاصیت موجب حفظ سلامت و حالت کشسانی پوست میشود و از ترک های پوست در نواحی مختلف پوست جلوگیری مینماید و ترکهای ایجاد شده را نیز بسرعت درمان میکند. کرم های حاوی موم طبیعی زنبور عسل و روغن های گیاهی میتواند جایگزین مناسب کرم های شیمیایی، وازلین و پارافین باشد. از عطاری ها و داروخانه ها بخواهید تا کرم های طبیعی حاوی موم زنبور عسل تا به شما معرفی نمایند.
دیدگاه خود را بنویسید